VLAAMS KLIMAATBELEID AAN DE INEOS-KETTING

Een van de meest vervuilende bedrijven ter wereld, INEOS, wil in de Antwerpse haven een nieuwe plasticfabriek bouwen: INEOS Project One. Die zal jaarlijks meer dan een miljoen ton CO2 uitstoten, draait op het vervuilende schaliegas en leidt tot nog meer plastic in rivieren en oceanen. Voor de bouw zou 55 hectare bos worden gekapt. INEOS is bovendien gekend voor sociaal wanbeleid en werd verschillende malen veroordeeld voor inbreuken op de sociale wetgeving.

Dit project is hét voorbeeld van de foute keuzes die gemaakt worden over de toekomst van de Antwerpse haven. Onder druk van de lobby van de chemische industrie gaan de Antwerpse haven en de Vlaamse regering in tegen adviezen van experts en de vele stemmen uit de samenleving. In plaats van te investeren in fossielvrije, circulaire projecten met kwaliteitsvolle jobs, geven ze miljoenen euro directe subsidies en stellen ze zich voor een half miljard euro garant. Vooral de Brit Jim Ratcliffe profiteert hiervan, eigenaar van INEOS, multimiljardair en notoire belastingontduiker met bitter weinig respect voor de rechten van werknemers.

Dit is een kantelpunt! Met ‘INEOS Will Fall’ voeren we actie om ons los te maken uit de wurggreep van de vervuilende fossiele industrie, die wereldwijd mensenrechten met voeten treedt. INEOS Project One heeft geen plaats in de Antwerpse haven. Want iedereen heeft recht op gezonde natuur, een veilig klimaat en kwaliteitsvolle jobs.

    3 MANIEREN OM TE HELPEN INEOS PROJECT ONE TE DOEN VALLEN

    U kan de petitie tekenen om de druk op de Gewestelijke Omgevingsvergunningscommissie en de Vlaamse omgevingsminister te verhogen. Hoe meer handtekeningen, hoe sterker onze case!

    Volg ons op Facebook voor komende acties en dagelijks nieuws rond de klimaatcriminele & economische perikelen van INEOS. Elke like helpt ons om onze info te verspreiden!

    Met Ineos Will Fall hebben wij reeds 23 acties gerealiseerd. Actie voeren kost ook geld en elke donatie helpt ons een stap verder INEOS Project One tegen te houden!